Grapats rep el suport de la Fundació ”la Caixa” per a la compra d’una furgoneta al servei de bugaderia

  • L’entitat social rep una aportació de 15.000 euros de la Fundació ”la Caixa” a través de CaixaBank, que disposa d’una xarxa d’oficines que permet detectar les necessitats socials i canalitzar els ajuts.

 

El Grup Grapats, que uneix les dues empreses: Nougrapats E.I. i CET GRAPATS, promogudes i dirigides per Càritas d’Urgell, ha rebut el suport de la Fundació ”la Caixa”, a través de CaixaBank, amb una aportació de 15.000 euros, per la compra d’una furgoneta pel servei de bugaderia.

 

El Grup Grapats té una presència destacada en el camp del residu tèxtil i en la reutilització d’objectes diversos, i específicament, el CET (Centre Especial de Treball) desenvolupa la seva activitat en l’oferta d’un servei de bugaderia comercial (no industrial), a més d’oferir serveis de préstec de vaixelles i auxiliars, de paqueteria i missatgeria i venda d’objectes segona mà.

 

La compra d’una furgoneta per ampliar el servei de bugaderia és important pel desenvolupament del projecte, i per la consolidació del nou CET. I es que l’entitat per poder creixer en el seu servei de bugadeira, era necessari ampliar l’àmbit territorial fins a Organyà i Bellver de Cerdanta, pel que era imprescindible incorporar un vehicle amb plataforma elevadora que permetès realitzar el transport de les gàbies de roba.

 

El Grup Grapats i especialment el CET Grapats treballa per donar servei i facilitar l’adaptació personal i social que requereix el col·lectiu de joves amb diversitat funcional que hi desenvolupa la seva feina i amés procura la seva capacitació i la inserció laboral al mercat ordinari.

Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d’oficines de CaixaBank, la més gran d’Espanya amb presència a 2.200 municipis, pot detectar les necessitats locals i donar suport a la Fundació ”la Caixa” en la canalització de les ajudes econòmiques adreçades a les entitats socials. L’any 2021, mitjançant les oficines de CaixaBank, s’ha contribuït a impulsar 7.600 projectes socials de 6.500 entitats.